Ventilatie

In de woningbouw zijn meerdere ventilatie systemen toepasbaar.

  • Natuurlijke ventilatie

  • Mechanische ventilatie

  • Warmte terug win Ventilatie

Natuurlijke ventilatie

In de meeste oude huizen zit geen mechanische ventilatiesysteem.

Voor gezonde schone lucht in huis zijn bewoners aangewezen op roosters, klepraampjes, naden en kieren in huis.

Maar zulke ventilatie is soms niet genoeg.

Wij kunnen u adviseren in een betere ventilatie.

 

Mechanische ventilatie

Vervuilde binnenlucht kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is van belang dat uw huis goed geventileerd wordt. Mechanische ventilatie zorgt voor comfortabele luchtverversing in huis. Mechanische ventilatie zuigt lucht uit uw keuken, badkamer en toilet met behulp van een speciale ventilator en afzuigventielen die zich op het plafond bevinden. U kunt met de standenschakelaar zelf regelen hoeveel lucht er wordt afgezogen. Er wordt (verse) lucht aangezogen via ventilatieroosters of klepramen die in verbinding staan met buitenlucht. 

Warmte terug win ventilatie.

  • Warmte die terug gewonnen wordt;

  • Een goede ventilatie in de woning;

  • Behaagelijke warmte in de woning;

  • Altijd een frisse woning.

Hoe wordt de warmte terug gewonnen

In het toestel in de woning zit een zogenaamd WTW. Door een motor in de unit wordt de lucht van buiten naar binnen gezogen. In de unit wordt de lucht opgewarmd. De verwarmde lucht wordt verder de woning in getransporteerd en uitgeblazen in de vertrekken waar men regelmatig verblijft, de zogenaamde verblijfsgebieden. Vanuit deze verblijfsgebieden wordt de lucht door de woning getrokken naar de afzuigpunten. Waarna het door de leidingen weer terug komt bij de WTW installatie. In de WTW wordt de warmte uit de lucht onttrokken en verder naar buiten geblazen. Dit kan een rendement opleveren van zeker 85 procent.

Altijd een frisse woning

Omdat gedurende de gehele dag heel rustig verse lucht van buitenaf door de woning wordt geblazen wordt deze optimaal geventileerd. 

JVL Installaties
De Smaragd 17
2872 ZT Schoonhoven
Tel: 0348-552477
info@jvlinstallaties.nl